واقعیت ترکیبی

Mixed reality

توضیحات

هرچند از لحاظ علمی، واقعیت ترکیبی به کلیه فناوری هایی گفته میشود که برای ترکیب اجزای مجازی و حقیقی بکارگرفته میشوند، از جمله واقعیت مجازی و واقعیت افزوده، اما از نظر تجاری، واقعیت ترکیبی نسخه پیشرفته تر واقعیت مجازی است که کاربر امکان تعامل بیشتری با اشیاء دیجیتال خواهد داشت. به عنوان مثال کاربر همچون دنیای حقیقی در این محیط قدم بزند، اشیاء را از زمین بردارد و بطور کلی باعث تغییر در محیط شود. در این فناوری، کاربر تجربه ای منحصر به فرد خواهد داشت.
در ابتدا مایکروسافت با معرفی HoloLens، انتظارات را از یک دستگاه واقعیت ترکیبی بالا برد زیراکه در آن تمامی حرکات ، نگاه یا صدا کاربران تشخیص داده میشد و اشیاء دیجیتالی به آنها واکنش نشان میداد. همچنین بدلیل استفاده از نمایشگرهای شفاف، کاربر قادر بود محیط اطراف را مشاهده کند و با المانهای مجازی در این محیط ارتباط برقرار کند.
 اما با توجه به قیمت بالا و نواقص این محصول،  کاربران استقبال مناسبی از این فناوری نشان ندادند. لذا در ادامه،  با تعریف استاندارد جدیدی از واقعیت ترکیبی، با مشارکت شرکتهای دیگر مانند HP و ASUS و ACER و... نسخه  ای جدید از این فناوری با عنوان windows mixed reality تعریف کرد. این محصول، همان نسخه پیشرفته واقعیت مجازی است که بر روی تعامل بیشتر کاربر نسبت به محیط فیزیکی تمرکز دارد.

از جمله محصولات شرکت فرجاد سپهر جهان آرا در این حوزه میتوان به شبیه ساز سه بعدی برج طغرل، شبیه ساز سه بعدی منطقه عودلاجان و همچنین شبیه ساز معبد آناهیتا اشاره کرد.

نمونه کارهای واقعیت ترکیبی استودیو آراوین